Bodypainting - MiKim FX Art Studio

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

CURSUS BODYPAINTING

BELANGRIJK!!! Cursisten dienen voor een model te zorgen om te kunnen oefenen. Doch dienen model nooit (volledig) uit de kleren te gaan. Bikini, korte short, bh etc. zijn toegelaten.

Lichaamsbeschildering en body-art zijn begrippen waarmee vele culturen zijn grootgebracht en één van de vele creatieve bezigheden doorheen de eeuwen. De hieruit voortvloeiende term ‘Bodypainting’ staat dan gekend als erotisch begrip.

Lichaamsdecoratie en –grime echter zijn afgeleide termen voor de ‘kunstvorm’ van het opmaken van delen van het lichaam tot een volledig lichaam voor fashion- en modeshows, toneel, reclame, campagnes, fotografie, evenementen, stoeten, hostessen bij beurzen en bedrijfsopeningen tot kunstmakeup en streekgebonden moderne maquillage. Heel dikwijls ook een mix van voorgenoemde acties waarin Lichaamsdecoratie en –grime een extra verbluffende eyecatcher bieden aan het geheel.

Lichaamsdecoratie en –grime hebben niks met erotiek te maken zoals bij bodypainting heel dikwijls wordt gedacht. Bij lichaamsdecoratie en –grime wordt gewerkt vanuit het concept van de klant en zijn campagne. Van maquillage naar arm uitlopend of gedeeltelijk over het lichaam. Het samenbrengen van kledij over de nog zichtbare gedeelten van het lichaam dmv kleur. Bedrijfs- en productlogos verwerken op het lichaam, in achtergrond brengen van het model tot creatie van een nieuw figuur voor (straat)theater (vb. levend standbeeld of dieren), dansers en danseressen opmaken op hun bodysuit, ….

In deze cursus wordt het lichaam geëerd voor de campagne/aktie/show met wederzijds respect en in synergie met elkaar. Uw klant is hier de belangrijkste factor en hierdoor wordt ‘naakt’ heel dikwijls een begrip dat uw klant z’n naam kan schaden. Daardoor wordt in deze initiatiecursus Lichaamsdecoratie en –grime een duidelijke doelstelling naar voor gebracht om een persoonlijk eyecatcher te creëren met de ‘high standing’ en succes voor uw klant en z’n campagne. 

Gallery

Lesprogramma:


  1. plaatsen van lichaamsdecoratie en –grime in de doelgroepen, 
  2. modelkeuze en –studie, 
  3. voorstelling van de producten en materialen, gebruik en onderhoud, 
  4. algemene hygiëne, belangrijkste huidaandoeningen, 
  5. werken met kleuren, 
  6. moderne spons- en penseeltechnieken, marmeren, sjabloneren van logos, 
  7. ontwikkelen van kleine hulpmaterialen die op een lichaam kunnen worden verwerkt (vb. pluimen, steentjes, …),
  8. lichaamsmorfologie, benadering van het lichaam, deel per deel in praktijkoefeningen, 
  9. verwijderen van de producten, 
  10. … 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu